Vrei să devii voluntar în Botoșani?

O dată cu aprobarea Legii Voluntariatului, din 26 iulie 2014 si actualizată în 2020, activitatea de voluntariat este inclusă ca experienţă în cartea de muncă  și vine cu compensaţii financiare pentru munca de voluntariat în baza unui contract de muncă.

Oamenii aleg să se angajeze ca voluntar din mai multe motive. Pentru unii, acest tip de activități oferă șansa de a da înapoi ceva comunității din care face parte sau de a aduce o schimbare oamenilor din jurul lor. Pentru alții, aceasta oferă o oportunitate de a dezvolta noi competențe sau de a-și exersa și dezvolta experiența și cunoștințele existente. Nu în ultimul rând sunt cei care au încercat pe propria piele lupta cu momente grele din care au ieșit cu ajutorul altcuiva și vor să ajute la rândul lor.

Indiferent de motivație, ceea ce ne unește pe toți este dorința de a schimba lucrurile în bine. Pentru noi și pentru ceilalți. Alătură-te nouă și devino voluntar în Botoșani! Schimbăm lumea cu pași mici!

voluntar în botoșani - aplică

Suntem permanent în căutare de persoane cu spirit de inițiativă sau organizații pentru a se alătura în proiectele noastre.
Dacă dorești să ajuți, te așteptăm alături de noi!

Ai nevoie de resurse sau ai o idee de proiect și dorești sprijinul nostru?
Te putem ajuta! Trebuie doar să ne spui de ce ai nevoie și noi încercăm să te ajutăm.

În spatele programelor şi a acţiunilor de voluntariat se află întotdeauna un grup dedicat de oameni care se ocupă de recrutarea, coordonarea, sprijinirea şi motivarea acelor voluntari. Fie că sunt angajaţi sau voluntari, coordonatorii voluntarilor transformă pasiunile acestora în acţiuni eficiente pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea.

Dezvoltarea voluntariatului în Botoşani s-a concentrat până acum mai degrabă pe ceea ce înseamnă creşterea numărului de voluntari, decât pe îmbunătăţirea capacităţii organizaţiilor de a gestiona voluntarii deja existenţi, de a îmbunătăţi rezultatele programelor care implică voluntari şi de a le oferi acestora o experienţă de voluntariat de calitate. Voluntariatul nu poate genera rezultate şi satisfacţii fără o bună gestionare a voluntarilor şi a resurselor din centrele de voluntariat.

Astfel, Centrul Județean de Voluntariat Botoșani (CJVB) își propune susținerea activă a intereselor comunității, modernizarea mentalității sociale la nivel local și consolidarea spiritului democratic participativ în Romania, prin promovarea voluntariatului în județul Botoșani, precum și prin elaborarea și implementarea unei structuri de sprijin a sectorului neguvernamental și non-profit din județ.