fundatia judeteana pentru tineret botoșani logo

În perioada 01-26 noiembrie a.c. a fost implementat pentru prima dată în județul Botoșani proiectul Pro Activ XXI . constând în formarea profesională a 25 de tineri în domeniul lucrătorului de tineret, COD COR 341205. Proiectul  „Pro Activ XXI” a fost implementat  în judeţul Botoşani de către Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Botoşani  în parteneriat cu Centrul Judeţean de Voluntariat Botoşani având cofinanțare de la Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret Botoşani. ,, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Botoşani în parteneriat cu Centrul Judeţean de Voluntariat Botoşani urmăreşte crearea unei reţele de lucrători de tineret care să ofere sprijin şi îndrumare tinerilor care acced pe piaţa muncii în comunitatea locală. Lucrătorii de tineret formaţi în cadrul acestui proiect vor constitui o comunitate de experţi în domeniul tineretului la nivelul judeţului Botoşani, experţi care se vor implica activ în planificarea şi organizarea de activităţi pentru a dezvolta tinerilor competenţe profesionale necesare cerinţelor actuale ale pieţii muncii. În realizarea proiectului ne-am bucurat de susținerea domnului, Vasile Halasanu, președintele Fundației Județene pentru Tineret Botoșani, a domnului Radu Humelnicu, director Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani și a domnului, Dan Lucan, directorul Fundației Județene pentru Tineret Botoșani ” a declarat doamna Damean Diana în calitate de coordonator proiect.

Calificarea profesională de lucrător de tineret este solicitată pe piaţa muncii în special de structurile din sectorul societății civile, reprezentată de organizații non-guvernamentale, precum și de administraţiile cu atribuţii în domeniul tineretului. „Lucrătorul de tineret mobilizează tinerii în scopul dezvoltării abilităţilor de viaţă şi a comportamentelor proactive, stimulând viaţa asociativă şi cooperarea în rândul tinerilor, facilitând participarea acestora la viaţa comunităţii. Practicanţii acestei ocupaţii reprezintă resurse pentru tineri, organizaţii şi comunităţi, realizând activităţi de informare, îndrumare şi sprijin pentru tineri, facilitând integrarea socială şi evoluţia personală a tinerilor, în contextul valorizării diversităţii umane, culturale şi al promovării cetăţeniei active”, a declarat doamna Oana Onciu în calitate de coordonator proiect.

Lectorii cursului de formare profesională au fost asigurați de SC SHULTZ DEVELOPMENT SRL, companie acreditată care a creat standardul ocupațional de ,,Lucrător de Tineret” în România, Activitățile de formare a participanților la curs au fost coordonate de domul Donțu Marius, director SC SHULTZ DEVELOPMENT SRL și Grosar Vlad, președintele Fundației Județene pentru Tineret Suceava.

Tinerii care au absolvit cursurile de lucrători de tineret au devenit parte a rețelei de tineret creată de Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani și Centrul Judeţean de Voluntariat Botoşani prin implementarea proiectului Pro Activ XXI cofinanțat de Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret Botoşani

Info line: www.voluntariatbotosani.ro